maandag 26 maart 2018

afscheid van piet maas in het groot ziekengasthuis

Hedenmorgen 11 uur had in de met palmen versierde aula van het Sint Jozefpaviljoen het afscheid plaats van deze twee oud-gedienden, die respectievelijk als timmerman vanaf 1914 en als inwonend verpleger vanaf 1905 in dienst van het Groot-Ziekengasthuis zijn geweest.
Aanwezig waren de president, de administrateur, de secretaris, de architect en de opzichter der Godshuizen, de geneesheer directeur, de eerw. Rector, Moeder Overste, de verschillende zusters en nagenoeg al het mannelijk personeel van het ziekenhuis.
De scheidenden werden eerst toegesproken door den heer Meijring, welke erop wees dat deze dag van bijzondere betekenis voor de Godshuizen genoemd kan worden, omdat de administrateur en van het gasthuis twee oude getrouwen moeten heengaan.
Onverbiddelijk is de tijd geslagen voor U, zie spreker, hoe gaarne U beiden, nog flink en gezond, uw werk zoudt willen voortzetten. Vervolgens wendde spreker zich meer speciaal tot Kees Manders om hem dank te zeggen voor al hetgeen hij voor het gasthuis gedaan heeft en legde speciaal den nadruk erop hoe Kees dag en nacht bij tij en ontij met zijn hulp ernstig zieken heeft bijgestaan, zieken gehaald en dooden bezorgd.
Het was spreker aangenaam dat Manders op het terrein van het ziekenhuis zou blijven wonen.
Vervolgens sprak architect van Dillen over de bijzondere verdiensten van timmerman Maas en noemde hem een vakman van meer dan gewone capaciteit, wiens werk tot in de perfectie steeds verzorgd was.
In het gasthuis zal de gedachte aan Maas levendig blijven in de veel fraaie werkstukken van zijn hand.
Rector van Laarhoven sprak namens Moeder Overste en de zusters in zeer waarderende woorden tot Piet en Kees over hun behulpzaamheid, goede humeur en trouwe plichtsbetrachting. Namens de zusters overhandigde hij de trouwe bedienden ieder een cadeau als blijvend aandenken aan dezen dag.
Namens het personeel sprak van Sandvoort over de kameraadschap van de twee scheidende collega's waarmee altijd in de beste harmonie is gewerkt. Hij sprak de hoop uit dat beiden nog lang van hun verdiende pensioen zouden kunnen genieten en overhandigde Maas een fraaie pendule en Manders een mooie kapstok voor zijn nieuwe home.
Na afloop der plechtigheid werden door de goede zorg der zusters verfrisschingen gepresenteerd en bleef het gezelschap nog eenigen tijd in prettige stemming bijeen. Voor de twee getrouwen een onvergetelijke welverdiende dag.

Opa Piet Maas in het midden

Geen opmerkingen: